תקנון מעג"ל - מטיילים על גלגלים, להסדרה ופיתוח תיירות רכבי נופש בישראל
חלק א' - כללי
1.1 – "רכב נופש" – רכב נופש הינו כלי רכב מהסוגים הבאים: נגרר, מבוסס מסחרי, משאית, אוטובוס או אחר – אשר יוצר במקור או הוסב לרכב נופש כנדרש ברישוי ומכיל רכיבים המאפשרים לינה, מקלחת, מערכת בישול ואחרים.
1.2 – תקנון זה מנוסח בלשון זכר למען הנוחות, אך מתייחס לשני המינים.
מטרת עמותת מעג"ל (להלן גם: "העמותה") לארגן את בעלי רכבי הנופש במדינת ישראל, לפעול לאסדרה ולפיתוח תחום תיירות רכב הנופש בישראל, לייצג את בעלי רכבי הנופש בישראל מול מוסדות ממשלתיים, ציבוריים ואחרים בישראל ובחו"ל, כמפורט להלן:
2.1 – חוק, משפט ואכיפה:
2.1.1 – לפעול לקידום אסדרה (רגולציה) ופיתוח בתחום רכבי הנופש בישראל, באמצעות ועדות הכנסת ומשרדי הממשלה, בדגש על פיתוח, התאמה ושינוי תשתיות.
2.1.2 – לפעול לקידום חקיקה לבניית תשתיות לרכבי נופש מתוך הכרה בצורך הציבורי.
2.1.3 – לפעול מול הרשויות המתאימות לאישור חניית רכבי נופש בשטחים ציבוריים ובדרכים בהתאם למצב השטח/הדרך ומיקומם, לרבות קביעת "זמן שהייה מרבי".
2.1.4 – לפעול באופן חוקי להפסקת אכיפה בררנית כלפי בעלי רכבי נופש ע"י רשויות מקומיות ורשויות אחרות.
2.1.5 – לפעול להסדרה חוקית של רכבי הנופש, לרבות תקינה של המערכות הנדרשות ברכבים אלה, בין ברכב מיובא ובין ברכב מייצור מקומי, ולרבות רישוי היצרנים המקומיים ורישוי נותני השירותים והאחזקה לרכבים ולמערכות הקיימות בהן.
2.2 – הכשרה, פיתוח וחינוך:
2.2.1 – לפעול להטמעת אמנת התנהגות (להלן: "אמנת מעג"ל"), לתיירי רכב הנופש בישראל, פרסומה והפצתה ברבים, והפעלת מערך הסברה, בדגש על אחריות סביבתית ואישית לתיירי רכבי הנופש.
2.2.2 – להוות כוח דוחף ומתווה דרך לפיתוח תרבות רכב הנופש בישראל, תוך דגש על פעולות שטח אקטיביות, בצד קיום דיאלוג שוטף עם רשויות מדינת ישראל ובעלי עניין עסקי במגזר הציבורי והפרטי.
2.2.3 – לפעול לבניית מערך הכשרה בתחום רכבי הנופש בישראל, לרבות הכשרת אנשי מקצוע מתאימים, בשיתוף הרשויות המתאימות, בדגש על בטיחות ותחזוקה נכונה של רכבי הנופש, וסדנאות לנופשים בדגש על בטיחות בדרכים ובטיולים, הגנה על הסביבה, קידום עסקים מקומיים וכבוד לרכוש ולתרבות הזולת.
2.2.4 – לפעול לתיגמול בעלי רכבי נופש המטיילים ופועלים תחת כללי אמנת מעג"ל, חיזוק השיח על ערכים נכונים כנופשים בישראל וסיוע במתן תשובות ופתרונות ברמה האקולוגית והחברתית.
2.3 – קהילתית, כלכלית ודיגיטלית
2.3.1 – לפעול באמצעות מערך יח"צ ודוברות לחיזוק תדמית תחום רכבי הנופש בקרב הציבור ומול מוסדות השלטון, בדגש על הטמעת עמותת מעג"ל וחבריה כאלמנט חיובי המחזק את תיירות הפנים, הכלכלה המקומית וערכי הטבע הישראלי. , בדגש על התרומה לתיירות הפנים, לכלכלה המקומית ולהגנה על הסביבה.
2.3.2 – לפעול לחיזוק הקשרים בין קבוצות של משתמשי רכבי נופש בישראל ובחו"ל, תוך דגש על הסברה וחינוך לתיירות רכב נופש נכונה, ירוקה ובטוחה.
2.3.3 – להפעיל את אתר מעג"ל, שבו תוצג פעילות העמותה ורשימת פעילויות לחברי העמותה, בשאיפה לשקיפות מלאה. האתר ישמש כנכס דיגיטלי בעבור העמותה וחבריה ויהיה צומת מידע אמין וערכי למשתמשי רכב נופש בישראל .
2.3.4 – לגייס מימון לעמותה באמצעות גביית דמי חבר שנתיים, תשלום בעבור פעילויות שטח ופעילויות אחרות, וכן גיוס כספים מתרומות, מימון המונים, מכירת מוצרי קידום ממותגים וכל אמצעי חוקי אחר המקדם את מטרות העמותה.
2.3.5 – לפעול להענקת הנחות והטבות אחרות לחברי העמותה בתחומים כגון: ביטוח, אחזקה, חניונים, מוצרים וכל שירות מקצועי ואחר בתחום רכבי הנופש בישראל.
– בסמכות העמותה מכירה, רכישה, השכרה ו/או חכירת ציוד הנדרש לפעילות העמותה.
3.2 – ביצוע פעולות כלכליות לרבות פתיחת חשבונות בנק, קבלה ומשיכה של כספים וכל פעולה כספית הדרושה לשם מילוי מטרות העמותה.
3.3 – העמותה תהא זכאית להתקשר בחוזי רכישה, מכירה ואחזקת נכסי דלא ניידי ומיטלטלין ולנהוג בהם כבעל דין בכל הליך משפטי, עסקי או אחר.
3.4 – למסור דין וחשבון על פעולותיה לחברי העמותה באמצעות מוסדות העמותה ובהתאם לחוק.
חלק ב' - חברות בעמותה
4.1 – מיום רישום העמותה בפנקס העמותות ייחשבו מייסדי העמותה כחברים בה.
4.2 – כשיר להיות חבר בעמותה כל אדם מעל גיל 18, גם אם אינו בעלים של רכב נופש כהגדרתו לעיל, כל עוד ישלם דמי חבר.
4.3 – אדם החפץ להיות חבר בעמותה ועונה לתנאים שלעיל, יגיש בקשה באמצעות הטופס המצוי באתר העמותה, ימלא נכונה את כל הפרטים הנדרשים בטופס, לרבות פרטי רכב הנופש שבבעלותו, וישלם את דמי החברות השנתיים במלואם.
נוסח הטופס: "אני (שם, מען ומספר זהות) מבקש להיות חבר בעמותה (שם העמותה). מטרות העמותה ותקנונה ידועים לי. אם אתקבל כחבר בה, אני מתחייב לקיים את הוראות התקנון ואת החלטות האסיפה הכללית של העמותה."
4.4 – ההחלטה הסופית על קבלת חברים לעמותה או אי קבלתם נתונה בידי הוועד המנהל. למסורבים תימסר החלטה מנומקת בכתב. מי שבקשתו להצטרף כחבר לעמותה סורבה יכול לערער בפני הוועד המנהל, אשר יעלה את הערעור לדיון באסיפת הכללית הבאה.
4.5 – החברות בעמותה היא אישית, אינה ניתנת להעברה ואינה עוברת בירושה.
4.6 – העמותה תנהל פנקס חברים שבו יירשם כל חבר, מענו, מספר זהותו, תאריך תחילת חברותו ותאריך פקיעתה.
5.1 – כל חבר עמותה רשאי להשתתף ולהצביע בכל אסיפה כללית. לכל חבר קול אחד. כל חבר רשאי להצביע פעם אחת בכל נושא העולה להצבעה באסיפה הכללית.
5.2 – כל חבר עמותה רשאי להציע עצמו בבחירות כחבר במוסדות העמותה.
5.3 – כל חבר עמותה פעיל, הרשום בפנקס החברים ולאחר ששילם דמי החברות, זכאי לקבל כרטיס חבר ולקחת חלק בפעילויות השטח מטעם העמותה (חלקן בתשלום) וליהנות מכל הטבה והנחה שהעמותה תציע לחבריה.
5.4 – כל חבר עמותה רשאי לעיין לבקשתו בפנקס החברים, פנקס חברי הוועד, הפרוטוקולים של האסיפו הכלליות והדוחות הכספיים שהובאו לאסיפה הכללית.
5.5 – הוועד המנהל, באישור האסיפה הכללית, רשאי לקבוע ולעדכן את גובה סכום דמי החבר השנתיים, אך לא יותר מפעם אחת בשנה קלנדרית.
5.6 – סיום חברות בעמותה אינו פוטר מתשלום מלוא דמי החבר שהגיעו לעמותה מן החבר ערב פקיעת חברותו בעבור התקופה שעד פקיעת חברותו. חבר שיפרוש מן העמותה ביוזמתו יוחזר לו החלק היחסי של דמי החבר שנותרו עד לתום השנה הקלנדרית, וזאת רק לאחר שיחזיר את כרטיס החבר לעמותה.
5.7 – עמיתי כבוד: הוועד המנהל של העמותה רשאי להעניק כרטיס חבר ללא עלות כספית ולתקופה כתובה וידועה מראש ותוך יידוע ועדת הביקורת, לחברי כבוד שיתרמו מזמנם, ניסיונם או משאביהם לעמותה.
6.1 – החברות בעמותה פוקעת באחד מהתנאים/מצבים הבאים:
6.1.1 – במות החבר, ובחבר שהוא תאגיד – במועד פירוקו.
6.1.2 – בפרישתו של החבר מן העמותה ביוזמתו האישית; הודעת פרישה בכתב תינתן לוועד 30 יום מראש.
6.1.3 – בהוצאתו מן העמותה, בתנאים המפורטים בהמשך.
6.1.4 – רשאי הועד המנהל בלבד להחליט על הוצאת חבר והפסקת פעילותו בעמותה מאחד הטעמים הבאים:
6.1.4.1 – החבר לא שילם לעמותה את דמי החבר ו/או את המגיע לה ממנו במסגרת שירותים שניתנו לו ע"י העמותה.
6.1.4.2 – החבר לא קיים את הוראות תקנון העמותה או החלטה של האסיפה הכללית.
6.1.4.3 – החבר פועל בניגוד למטרות העמותה.
6.1.4.4 – החבר הורשע בעבירה שיש עמה קלון.
6.1.5 – לא יוציא הועד המנהל חבר עמותה בעל ותק של 12 חודשים ומעלה מן העמותה, אלא לאחר שניתנה לחבר הזדמנות נאותה להשמיע טענותיו בפני הוועד, או שניתן לו זמן סביר לתיקון הסיבה להוצאתו.
7.1 – חברי העמותה יעדכנו את פרטי הקשר שלהם באתר העמותה. מזכיר העמותה יעדכן את הפרטים החדשים בפנקס החברים ויעדכן את החבר על הביצוע.
7.2 – כל הודעה, הזמנה, התראה או דרישה אחרת של העמותה מהחבר יימסרו לו באחת מדרכי ההודעה שלהלן: בדואר ישראל, בדוא"ל, בהודעת טקסט (מסרון, ווטסאפ וכיו"ב).
7.3 – יראו הודעה כאילו התקבלה:
7.3.1 – דואר ישראל – 14 יום מיום המשלוח במקרה של דואר רגיל, ולגבי דואר רשום – בהתאם לאישור מסירה.
7.3.2 – דוא"ל – עם קבלת אישור קריאת ההודעה.
7.3.3 – בהודעת טקסט- עם קבלת אישור קריאת ההודעה.
חלק ג' - מוסדות העמותה
מייסדי העמותה, כרשום במסמכי העמותה אצל רשם העמותות, הם חברים בעמותה מיום רישומה בפנקס העמותות, והם משמשים כוועד המנהל עד לבחירת הוועד הראשון, אשר הם רשאים להיבחר אליו.
9.1 – הועד המנהל (להלן גם: "הוועד") הינו הגוף המנהל והמבצע של עמותת מעג"ל ותפקידו לקדם את מטרות העמותה, להתוות מדיניות, לגייס כספים, ליזום פעולות ומיזמים, כן פעילויות לחברי העמותה, ולקבל החלטות בכל עניין הקשור בניהול העמותה ובפעילותה השוטפת.
9.2 – הוועד המנהל ימנה שלושה עד חמישה חברים פעילים.
9.3 – חברי הוועד יבחרו ע"י האסיפה הכללית לתקופה של עד ארבע שנים (4) לכל היותר. כל חבר ועד יוצא רשאי להעמיד עצמו לבחירה מחדש. במידה ולא נבחר ועד חדש לעמותה, ימשיך הוועד הנוכחי בכהונתו עד לקיום בחירות.
9.4 – בישיבת הוועד הראשונה לאחר הבחירות באסיפה הכללית, ייבחרו יו"ר הוועד ומזכיר העמותה ע"י חברי הוועד. הוועד רשאי למנות גזבר מבין חברי הוועד, או גזבר מבין חברי העמותה.
9.5 – רשאים חברי הוועד המנהל להחליף את יו"ר הוועד במהלך תקופת כהונתו בחבר ועד אחר, בהצבעה ברוב קולות.
9.6 – הוועד המנהל רשאי למנות מבקר פנימי, מנכ"ל ובעלי תפקידים נוספים בשכר, בכפוף לאישור ועדת הביקורת, ובהצבעה ברוב קולות על זהותם ותנאי העסקתם.
9.7 – כל סמכות שלא יוחדה בתקנון זה או בחוק למוסד אחר בעמותה – מצויה בידי הוועד.
9.8 – חבר ועד רשאי להתפטר מכהונתו ע"י הודעה בכתב לוועד בכל עת.
9.9 – חבר ועד יחדל לכהן אם הוכרז פסול-דין או פושט-רגל או אם הוצא מן העמותה בשל אחת מן העילות המנויות בסעיף 6.1.4 לעיל.
9.10 – אם התפנה מקומו של חבר ועד – רשאים חברי הוועד הנותרים למנות במקומו ממלא-מקום זמני מבין חברי העמותה וזאת עד לבחירת ועד החדש באסיפה הכללית.
9.11 – נבצר מחבר הוועד למלא זמנית את תפקידיו, רשאים חברי הוועד האחרים למנות במקומו ממלא-מקום זמני מבין חברי העמותה, עד שישוב למלא את תפקידיו.
9.12 – יו"ר העמותה ומזכיר העמותה יסדירו ויקבעו את מועדי ישיבות הוועד ויזמנו את חברי הוועד לישיבות. ומספר ישיבות הוועד לא יפחת מ-6 במשך שנה קלנדרית.
9.13 – הוועד רשאי להזמין לכל ישיבה את חברי ועדת הביקורת ואת הגזבר.
9.14 – רשאים הוועד או מזכיר העמותה באישור הוועד, להיעזר בוועדות משנה לנושאים מוגדרים, לרבות ועדת כספים, או בבעלי תפקידים מיוחדים שימנה לצרכים אלה מבלי להאציל להם מסמכויותיו על פי חוק.
9.15 – רשאי הוועד המנהל למנות כל חבר עמותה ואף אנשים שאינם חברים לוועדת משנה ובלבד שיתחייבו לפעול לפי תקנון העמותה ועבור מטרות העמותה.
9.16 – החלטות הוועד יתקבלו ברוב קולות המצביעים. היו הקולות שקולים, יכריע קולו של היו"ר. החלטה פה אחד של כל חברי הוועד יכולה להתקבל גם שלא בישיבה ובלבד שתועדה ע"י מזכיר העמותה.
9.17 – יירשם פרוטוקול של ישיבות הועד המנהל ויועבר עותק מכל פרוטוקול לכל חברי הוועד, וכן ל לוועדת הביקורת, לגזבר ולמזכיר העמותה.
9.18 – הוועד יסמיך שניים או יותר מבין חבריו הרשאים לחתום ולהתחייב בשם העמותה (להלן: "מורשי חתימה"). רק חתימות שני מורשים בצירוף חותמת העמותה יחייבו אותה, ויירשמו בספרי העמותה.
9.19 – החלטות בדבר שינוי סעיפי התקציב (במסגרת התקציב שאושר ע"י האסיפה הכללית) יחייבו אישור ועדת הביקורת.
9.20 – הוועד רשאי לעכב או למנוע מחבר עמותה שלא שילם את דמי החברות שימוש בשירותי העמותה או כל הטבה וזכות אחרת וזאת עד למועד הסדרת התשלום ע"י החבר. ובכפוף למתן זמן סביר לחבר לשלם את חובו.
9.21 – הוועד יכנס ישיבה לבקשת חבר המבקש להשמיע טענותיו לפני הוצאתו מן העמותה.
10.1 – העמותה תבחר באסיפה הכללית הרגילה ועדת ביקורת בת 2 חברים לפחות, שתמלא את תפקידה כקבוע בחוק העמותות, תש"ם-1980 לחוק. חבר הוועד המנהל אינו יכול לכהן בעת ובעונה אחת גם בוועדת הביקורת. כל חבר עמותה רשאי להציע מועמדות לוועדת הביקורת.
10.2 – חברי ועדת הביקורת יכהנו בתפקידם ארבע שנים (4) לכל היותר ויוכלו להיבחר לתפקיד מחדש.
10.3 – מספר ישיבות ועדת הביקורת לא יפחת מ-6 פעמים במשך שנה קלנדרית.
10.4 – במידה והתפנה מקומו של חבר ועדת הביקורת – רשאי הועד המנהל למנות במקומו ממלא-מקום זמני מבין חברי העמותה וזאת עד לבחירה מחדש באסיפה הכללית הקרובה.
10.5 – נבצר מחבר ועדת הביקורת למלא את תפקידו באופן זמני, רשאים הועד המנהל למנות במקומו ממלא-מקום זמני מבין חברי העמותה, עד שישוב למלא את תפקידיו.
10.6 – ישיבות ועדת הביקורת ילוו בפרוטוקול שעותק ממנו יועבר לידי יו"ר, גזבר ומזכיר העמותה, ה אשר יעלה את סיכום הישיבה לאתר העמותה (למעט ישיבות סגורות).
10.7 – במידה והמחזור הכספי של העמותה עלה על 750,000 ₪ ימונה לעמותה רואה חשבון במקום ועדת הביקורת, בהתאם לחוק.
באישור מראש של האסיפה הכללית יוכלו חברי הוועד המנהל, היו"ר, וחברי ועדת הביקורת לקבל גמול בעד השתתפותם בישיבות והחזר הוצאות בהתאם לחוק (תקנות העמותות (גמול ליו"ר ועד, לחברי ועד ולחברי ועדת ביקורת בעמותה), תשס"ט-2009).
12.1 – אסיפה כללית רגילה תכונס פעם בשנה, ולא יאוחר מ-12 חודשים לאחר מועד כינוס האסיפה הכללית השנתית שלפניה.
12.2 – מועד האסיפה הכללית (יום ושעה) ומיקומה (לרבות באמצעות היוועדות חזותית) ייקבעו על-ידי הוועד.
12.3 – אסיפה כללית תכונס ע"י שליחת זימון לכל חברי העמותה לפחות 14 ימים לפני מועד כינוס האסיפה. ההודעה תציין את יום, שעת, מיקום וסדר היום לאסיפה. אל הזימון יצורפו כל דו"ח או מסמך שבהם תדון האסיפה בהתאם לסדר היום.
12.4 – אסיפה כללית רגילה תשמע דינים וחשבונות על פועולות הוועד ועל פועולות ועדת הביקורת, תדון בהם ובדין וחשבון הכספי שהגיש לה הוועד, ותחליט על אישורם.
12.5 – לכל הפחות אחת לארבע שנים תקיים האסיפה הכללית תקיים בחירות לתפקידים הבאים: חברי הוועד המנהל, וחברי ועדת הביקורת.
12.6 – מניין חוקי בפתיחת האסיפה הכללית בשעה היעודה לכינוסה יהיה אם נכחו בה לפחות רבע (25%) מחברי העמותה. היה מניין זה נוכח בפתיחת האסיפה, רשאית היא להמשיך בדיוניה ולקבל החלטות אף אם פחת מספר הנוכחים בהמשך, אך לא פחת משלושה (3) חברי העמותה.
12.7 – היה ולא התכנס המניין החוקי כמצוין לעיל בשעה היעודה, תידחה פתיחת האסיפה בחצי שעה ואז יהיו חברי העמותה הנוכחים רשאים לדון ולהחליט בכל מניין חברים שהוא, אך לא פחות משבעה (7). האסיפה רשאית להמשיך בדיוניה ולקבל החלטות אף אם פחת מספר הנוכחים בהמשך, אך לא פחת משלושה (3). היה ולא נתכנסו גם שבעה חברים במועד הדחוי או לא נותרו אף שלושה חברים נוכחים אחרי פתיחת האסיפה לפי התקנון, תידחה האסיפה הכללית ב-7 ימים.
12.8 – יו"ר העמותה ישמש כיו"ר האסיפה הכללית וינהל את סדר יומה, ומזכיר העמותה יהיה אחראי לרישום את פרוטוקול האסיפה, לתעד אותה בארכיון העמותה ולפרסם את סיכומה באתר העמותה לעיון החברים.
12.9 – אם נבצר מיו"ר העמותה או ממזכיר העמותה לשמש בתפקידים כאמור לעיל, תבחר האסיפה הכללית יו"ר ומזכיר לאסיפה.
12.10 – החלטות האסיפה הכללית יתקבלו ברוב קולות רגיל. היה וקולות המצביעים שקולים – יכריע קולו של יו"ר האסיפה.
12.11 – ההצבעה באסיפה הכללית יכולה להיות פיזית או אלקטרונית. ההצבעה היא אישית ולכל חבר בעמותה קול אחד. אם נבצר מחבר להשתתף באסיפה ולהצביע רשאי הוא להסמיך חבר אחר להצביע במקומו ובתנאי שהודיע על כך מראש למזכיר העמותה וחתם על ייפוי כוח בהתאם.
12.12 – האסיפה הכללית רשאית לאצול מסמכויותיה לוועד העמותה ובלבד שמדובר בנושאים מוגדרים ואין בכך פגיעה בסמכותה הכללית על פי חוק.
13.1 – הוועד רשאי לכנס אסיפה כללית שלא מן המניין בכל עת, ובלבד שחלפו 30 יום ממועד האסיפה הכללית הקודמת, ועליו לעשות כן גם לפי דרישה בכתב של ועדת הביקורת או של 75% 10% (עשירית) מכלל חברי העמותה.
13.2 – אסיפה כללית שלא מן המניין תכונס ע"י הודעה לכל חברי העמותה לפחות 10 ימים לפני מועד כינוס האסיפה. ההודעה תציין את יום, שעת, מיקום וסדר היום לאסיפה.
13.3 – בהזמנה לאסיפה כללית שלא מן המניין יפורט סדר יומה ואין לדון בה או לקבל החלטות אלא בנושאים שעל סדר היום שלה.
13.4 – זכויות ההצבעה באסיפה כללית שלא מן המניין ואופן קבלת החלטות יהיו בדומה לאסיפה כללית רגילה.
13.5 – הוועד רשאי לזמן אסיפה כללית שלא מן המניין לצורך קיצור תקופת כהונתו של חבר ועד או של יו"ר הוועד אם יש בהמשך כהונתו משום פגיעה בעמותה או בתפקודה גם אם לא חלפו 30 יום ממועד האסיפה הכללית הקודמת.
13.6 – הוועד רשאי לזמן אסיפה כללית שלא מן המניין על מנת לערוך ולאשר שינויים בתקנון העמותה. אין אסיפה זו רשאית לדון או לקבל החלטות אלא בנושא שינוי התקנון. אסיפה זו תכונס במיוחד לשם כך ובכפוף לתנאים הקבו
14.1 – על שינויים בתקנון העמותה מחליטה אסיפה כללית שלא מן המניין, שנקראת במיוחד לשם כך. אסיפה כזו אינה רשאית להתקיים במועד האסיפה הכללית השנתית.
14.2 – – הזימון לאסיפה כללית שלא מן המניין לשינוי התקנון ייעשה לפחות 14 ימים מראש ובהתאם לנוהל זימון אסיפה כללית שלא מן המניין (בשינויים המחויבים), לרבות צירוף שינויי התקנון שעליהם מתבקשת האסיפה להצביע.
14.3 – מניין חוקי בפתיחת האסיפה הכללית בשעה היעודה לכינוסה יהיה אם נכחו בה לפחות רבע (25%) מחברי העמותה.
14.4 – היה ולא התכנס המניין החוקי כמצוין לעיל בשעה היעודה, תידחה פתיחת האסיפה בחצי שעה ואז יהיו חברי העמותה הנוכחים רשאים לדון ולהחליט בכל מניין חברים שהוא, אך לא פחות משבעה (7).
14.5 – היה ולא נתכנסו גם שבעה חברים במועד הדחוי תידחה האסיפה הכללית המיוחדת לאישור התקנון ב-7 ימים.
14.6 – במידה ולא היו נוכחים בעת ההצבעה לפחות 7 חברים, תידחה ההצבעה וגם/או הדיון בשינויים בתקנון ב-7 ימים.
14.7 – החלטה על שינוי תקנון טעונה רוב של 60% מן הנוכחים באסיפה.
15.1 – הוועד רשאי למנות ועדת כספים שתמנה 3 אנשים, בראשות גזבר העמותה. חברי הוועד המנהל או ועדת הביקורת הנבחרים אינם יכולים לכהן בוועדת הכספים. על הגזבר להיות בעל ניסיון מתאים בתחום הכספי.נבצר מהגזבר או חבר ועדת הכספים למלא את תפקידו, רשאים הועד המנהל למנות במקומו ממלא-מקום זמני מבין חברי העמותה, עד שישוב למלא את תפקידיו.
15.2 – חברי ועדת הכספים יכהנו לכל היותר ארבע שנים (4) בתפקיד, אך יכולים להציע עצמם לתפקיד מחדש בתום ארבע שנים.
15.3 – ועדת הכספים תסייע בידי יו"ר העמותה והוועד המנהל לגבש תקציב שנתי ולנהל את ההוצאה לפועל של התקציב בהתאם לתוכנית, למשאבים ולצורכי העמותה.
חלק ד' - אתר, חנות ומוצרים
כל המוצרים באתר מיוצרים על ידי או תחת המותג מעג"ל – מטיילים על גלגלים ע.ר. 580732501, כל שימוש ללא אישור בכתב מטעם עמותת מעג"ל באמצעות הועד המנהל בכל אחד מסמליה או נכסיה הדיגיטלים או הפיזיים אסורה, שימוש ללא אישור בכתב מהווה הפרת זכויות יוצרים ועלול להוביל לפעולה משפטית ותביעות נזיקין.
כל אדם שמלאו לו 18 שנים רשאי לעשות שימוש באתר למטרת רכישת כרטיס חברות ובעתיד מוצרים והטבות נוספות.
בסיום תהליך רכישת כרטיס חברות באמצעות חנות האתר, תשלח באופן מיידי לרוכשים הודעת לכתובת הדואר האלקטרוני עמה נרשמו, המאשרת את החברות בעמותה, הוספתם לפנקס החברים ומכילה קבלה דיגיטלית עבור תשלום דמי החברות השנתיים.
מעג"ל מטיילים על גלגלים ע.ר או מי מטעמה לא יהיו אחראים לנזק ישיר ו/או עקיף שיגרם כתוצאה משימוש לא הולם או שנוגד את מטרות העמותה בכרטיס החברות שנרכש באתר, בנוסף כל מידע שיימסר או כל תוכן הקשור בפעילות מעג"ל וכרטיס החברות אינו מהווה ייעוץ מקצועי והאחריות על השימוש במידע והתוכן הוא על החברים עצמם בלבד.
20.1 – בהתאם לחוק העמותות, תש"ם-1980 לא ניתן לבטל חברות בעמותה אלא במתן הודעה זמן סביר מראש ו/או בכפוף לכל הוראות דין.
20.2 – במידה ותדרש ביטול עסקה יפנו החברים אל העמותה באמצעות טופס "יצירת קשר" בו יפרטו שברצונם לבטל את חברותם בעמותה, מזכיר העמותה יטפל בבקשות מסוג זה מרגע שיתקבלו בתוך 2 ימי עסקים לכל היותר.
20.3 – רשאית מעג"ל מצידה לבצע "ביטול עסקה" במידה ונמצא לנכון לסרב לבקשת החברות לעמותה וזאת לאחר הודעה בכתב כמפורט בתקנון זה: חלק ב' חברות בעמותה, סעיף 4 קבלת חברים, תת סעיף 4.4.
במסגרת השימוש באתר ובחנות העמותה, תתבקשו למסור לנו פרטי זיהוי והתקשרות. פרטים אלה משמשים את מעג"ל לצורך הזיהוי שלכם באתר ובכל פעילות מקוונות – בחירתכם לעשות שימוש באתר ובחנות משמעה שלקחתם על עצמכם לשמור את אמצעי הזיהוי וההתקשרות שלכם עם העמותה בשליטתכם ובידיעתכם בלבד.
מעג"ל עושה מאמצים אנושיים ומסחריים רבים על מנת להגן על שלמות המידע ואבטחת המידע מפני גישה של צדדים שלישיים. איסוף המידע ושמירתו בסודיות נעשים בסביבה מאובטחת – מעג"ל מייחסת חשיבות עליונה לשימוש בשילוב של טכנולוגיות אבטחה, לרבות הגנה על האתר באמצעות טכנולוגיות הצפנה SSL, נוהלי אבטחה ואמצעים ארגוניים אחרים בכדי למזער את הסיכונים מפני גניבה, פגיעה, אובדן או גישה בלתי מורשית למידע.
עם זה, אין וודאות שיישומים אלה מבטיחים באופן מוחלט שמידע אישי לא ייחשף או ייגנב ממאגרי המידע. לכן, מעג"ל אינה מתחייבת ואינכם יכולים באופן סביר לצפות לכך, שהשירותים ומערכות המידע המשמשות במעג"ל יהיו חסינים מפני גישה בלתי-מורשית למידע המאוחסן בהם. בעצם השימוש באתר או שירותיו, אתם מודעים ומסכימים למגבלות אלו.
לאור זאת יובהר כי העמותה לא תישא בכל אחריות לשימוש של אחר באמצעי הזיהוי הנ"ל, לרבות שימוש בלתי מורשה והיא לא תישא בכל אחריות לחשיפה של מידע שלכם או לכל נזק שייגרם לכם כתוצאה משימוש כזה על ידי אחר – כניסתכם, שימושכם והסתמכותכם על האתר, שירותי האתר או תכנים של צדדים שלישיים וכן כל אינטראקציה בינך לבין צדדים שלישיים הנה באחריותכם והנכם הנושא הבלעדי בהוצאות הקשורות בכך.
הנכם מסכימים כי החברה לא תהא אחראית, במישרין או בעקיפין, לכל נזק או הפסד שנגרמו (או שנטען כי נגרמו), בקשר או כתוצאה מהשימוש בכל שירות, תוכן, מוצר או מידע אחר הזמין באמצעות האתר, החנות או השירותים המוצעים בהם ושקראתם והבנתם בנוסף לתקנון זה גם את המפורט בעמוד "הצהרת הפרטיות" של מעג"ל.
חלק ה' - שונות
22.1 – הועד המנהל ומזכיר העמותה יחזיקו ויעדכנו רשימות שונות באמצעות גיליון אלקטרוני ובהתאם לפעילות העמותה ביניהן: פנקס חברים, רשימת נושאי תפקידי רשמיים, מאגר רכבי נופש בבעלות חברי העמותה, ארכיון העמותה. כל הרשומות יישמרו בקפידה, יעודכנו תדירות ע"י בעלי התפקידים המוגדרים.
22.2 – כל הפרטים האישיים המופיעים ברשימות או בספרי העמותה הינן חסויים ויישארו כאלו למעט מקרים בהם ניתן אישור בכתב ע"י חבר העמותה להעברת המידע האישי הכלול בהן, והכל בהתאם לחוק ולהגנה על צנעת הפרט.
22.3 – ארכיון העמותה ינוהל ע"י מזכיר העמותה ובו יישמרו פרוטוקולים של ישיבות, החלטות הוועד המנהל, הזמנות לאירועים וכל מסמך רלוונטי אחר לתיעוד מתמשך של פעילות העמותה.
22.4 – גזבר העמותה יחזיק ויעדכן ספרי חשבונות לפי חוק, כאשר מזכיר העמותה אחראי על ריכוז והעברת כל הנתונים הכספיים באמצעות עדכון גיליון אלקטרוני ובכל פעילות כספית בעמותה.
22.5 – באתר האינטרנט של העמותה יופיעו ההצהרות הבאות: תקנון שימוש באתר, הצהרת נגישות לבעלי מוגבלויות, הצהרת פרטיות, מדיניות שימוש בעוגיות באתר – כאשר הועד המנהל מורשה להוסיף עוד בעתיד.
22.6 – כל רשומות, ספרים וארכיון העמותה יהיו פתוחים לעיון בפני יו"ר העמותה, חברי ועדת הביקורת, חברי ועדת הכספים ומזכיר העמותה.
23.1 – העמותה רשאית, בהחלטת האסיפה הכללית, להקים סניפים, ולקבוע את סדר יומם ואת ניהול העניינים בתחומם ובכל פעילות מטעמם בהתאם להחלטת הוועד המנהל.
23.2 – לא יורשו סניפים בעמותה לנהל תקציב כספים עצמאי. כל פעילות רלוונטית תאושר ע"י יו"ר העמותה וגזבר העמותה – לאחר הגשת תוכנית סדורה מטעם הסניף הכוללת פרטים על הפעילות המבוקשת והתקציב הנדרש.
23.3 – לא יורשו סניפים בעמותה או מי מטעמם לייצג את העמותה מול צד שלישי וכל מגע של נציגי הסניפים ינוהל באישור בכתב של הוועד המנהל.
23.4 – לא תערך פעילות שטח ע"י סניף או מי מטעמו ללא אישור בכתב מהוועד המנהל ובהתאם לאמור באישור.
23.5 – הוועד המנהל רשאי לעצור מיידית כל פעילות של סניף שנוגדת את התקנון ואת החוק. הוועד המנהל רשאי אף להקפיא לצמיתות ולפרק כל פעילות תחת סניף בעמותה בכפוף למתן התראה של שבעה ימים (7) לפחות.
חלק ו' - פירוק העמותה ונכסים
24 – על פירוק העמותה מרצון רשאי להחליט הועד המנהל, בהצבעה ובאישור 75% מחברי הועד, במידה והתקבלה החלטה על פירוק יזמן יו"ר הועד המנהל אסיפה כללית שלא מן המניין שתכונס במיוחד לשם כך. הזמנות לאסיפה זו יישלחו לכל חברי העמותה לפחות 30 יום מראש.
25 – על פירוק מרצון יוחלט ברוב של 75% לפחות. תקבלה החלטת פירוק כאמור בסעיף הקודם, ימנה הועד המנהל צוות מיוחד לביצוע הליכי הפירוק אשר יתחיל עבודתו בתוך 14 יום מאישור ההחלטה ע"י האסיפה, והוא יכלול גם את המייסדים.
26 – פירוק העמותה יבוצע בפועל אך ורק לאחר שהעמותה פרעה כל חוב קיים של העמותה, במלואו. במידה ונשארו לעמותה נכסים, הם יועבר יחד עם כל רכוש וזכויות אחרות לידי "מוסד ציבורי" אחר (כמשמעותו בסעיף 9 (2) לפקודת מס הכנסה) בעל מטרות דומות, ולא יחולקו בין נושאי התפקידים או חברי העמותה.